Pai med nesler og ost
Foto: iStockphoto

Pai med nesler og ost

Nesle høres mye hyggeligere ut enn brennesle, men det er akkurat det samme. Og dette forhatte ugresset er altså en viktig ingrediens i denne paien sammen med deilig ost.

Fremgangsmåte

Kok opp vann i en kjele, ha i litt salt og neslene. Forvell noen minutter. Hell over i et dørslag og skyll i kaldt vann. Klem ut mest mulig vann og legg på et tørkepapir. Finhakk neslene.

Fres løk og hvitløk i olje til mykt. Tilsett urtene og neslene, fres lett og bland godt. Smak til med salt og pepper.

Bland ost og fløte til en jevn masse. Pisk eggene og ha i osteblandingen.

Kjevle 2-3 butterdeigplater til en bunn som dekker en paiform på 24-28 cm. Fordel nesle- og løkblandingen over paibunnen. Hell over egge- og osteblandingen.

Kjevle de gjenværende butterdeigplantene til et lokk og legg over paien. Stikk hull i lokket med en gaffel.

Stek i forvarmet ovn (220 grader) i 25 minutter til de lokkalet er pent gyllen. Server med salat og evt. brød.

Har du lyst på en annen pai kan du velge mellom over 120 deilige oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen