Panert og fritert røye med chips og rødbetesalat

Panert og fritert røye med chips og rødbetesalat

Her skal du både panere og fritere fisken og chipsen. Og du skal lage en deilig rødbetesalat.

Fremgangsmåte

Filetene deles i porsjonsstykker, 2 per person.
 
Vend disse i pisket egg, så i melblanding med salt og pepper, og til slutt i pankomel.
 
Fisken friteres ved 180 grader til de er gyldne, ca 2 minutter. Løftes ut og legges på papir så eventuelt overflødig fett kan renne av seg. Saltes lett, om ønskelig.
 
Chips:
Potetene kuttes i tynne skiver, benytt helst en såkalt mandolin.
 
Potetskivene skylles i kaldt vann og tørkes godt, før de friteres ved 180 grader til de er gyldne, ca 1-2 minutter.
 
Legg chipsen på et stykke papir når de er ferdige, så overflødig fett får renne av seg. Saltes lett.
 
Rødbetesalat:
Rødbetene rives eller kuttes i tynne strimler, kapers grovhakkes og has i en bolle.
 
Tilsett øvrige ingredienser og bland godt. Smak til og sett kjølig frem til servering.
 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk og Gastronomisk Institutt

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen