Pannekaker med lønnesirup og smør
Foto: Aina Hole

Pannekaker med lønnesirup og smør

Fremgangsmåte

Bland de tørre ingrediensene i en bolle.

Visp sammen egg og melk og hell blandingen i melet under omrøring. Rør til røren er glatt. Tilsett til slutt avkjølt smeltet smør.

Varm litt smør i en stor stekepanne. Tilsett ca. 3 ss røre og la den flyte utover. Pannekakene skal være ca. 12 cm i diameter.

Når røren begynner å stivne snus pannekakene og stekes gylne på den andre siden. Pass på å ikke ha for sterk varme på platen slik at pannekakene blir rå inni.

Server pannekakene med sikelig lønnesirup (Mapel sirup) og smør.

Pannekakene kan også serveres med rømme, vaniljekesam, crème fraiche og Akasiehonning, smaksatt honning eller sirup.
 
Tips: Lag gjerne pannekakerøren enda litt tykkere og stek tykke lapper på middels varme.

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen