Pasta med skjell (Spagetti a la vongole)
Foto: Istock

Pasta med skjell (Spagetti a la vongole)

Fremgangsmåte

Ta hjerteskjellene og legg i saltvann noen timer får å få ut all sand og rusk. Varm opp litt olivenolje, hakk løk og hvitløk og fres forsiktig, må ikke bli brunt/brent. Ha i skjellene, hell på hvitvin og Pernod og damp til alle skjellene har åpnet seg. Bruk en vid kasserolle! Ta opp skjellene og kast alle som ikke er åpne og sørg for å få opp all skjellmat som har falt ut i kraften. Sil kraften, ha i boksen med tomater, finhakket persille og en fiskebuljongterning. La det koke inn. Skal ikke være for mye væske.

Pastaen:
Kok opp vann, ha i litt olivenolje, det gjør at pastaen ikke blir vassen. Bruk den ferske Nero-pastaen. La pastaen koke i 3½ min. - ikke lenger! Ta innmaten ut av skjellene og ha i sausen, la de bli varme, men de må ikke koke. Hell over pastaen. Serveres med en godt hvitvin og godt brød til.

Sendt inn av Mette Mørck Helland

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline
Dagens rett

By på en vårlig rett fra grillen: laks med asparges og sennepsmousseline

Lakseskiver klare til å legge på grillen er en populær ingrediens i fiskedisken. Med asparges og en fyldig og syrlig saus, blir det innetier.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt
Dagens rett

Å lage søndagsmiddagen i en terracottagryte er rett og slett genialt

Bruker du skiver av lammelår, får du en usedvanlig smakfull gryterett som ikke krever mer enn noen strakser av forberedelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven
Ukens drink

Er pina colada det beste du vet, vil du garantert like denne martini-utgaven

Det går mot stadig lysere tider, og med det kommer lysten på tropiske drinker. Her får du en forsmak med en forholdsvis mild martiniversjon av pina colada.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her