Pavlova fylt med sitronkrem og pasjonsfruktsaus
Foto: Dansukker.no

Pavlova fylt med sitronkrem og pasjonsfruktsaus

Pavlova er en festkakefavoritt som kan varieres i det uendelige. I denne oppskriften er det særlig sitronkremen som gjør susen.

Fremgangsmåte

Visp eggehvitene stive med elektrisk visp. Tilsett halvparten av sukkeret mens du hele tiden visper på høy hastighet. Tilsett resten av sukkeret, og visp videre i 5 minutter. Bland inn maisennamel og eddik. Fordel røren i en sirkel, ca. 30 cm i diameter, på et smurt og melet bakepapir. Trekk opp sidene litt ved hjelp av en slikkepott, slik at det blir et krater. Stekes midt i ovnen ved 150 °C i 75 minutter. Slå av ovnen, og la kaken bli stående til den er kald.

Rør ut lemoncurden med 1/2 dl kremfløte. Resten av kremen vispes stiv. Vend inn lemoncurdblandingen i den vispede kremen.

Slik lager du lemoncurd selv

Del pasjonsfruktene, og skrap ut kjøtt og kjerner. Bland alle ingrediensene til sausen i en kasserolle, og la det koke i 2 minutter. Avkjøl. Fyll lemoncurdkremen i pavlovaen. Legg på de halve aprikosene. Spre over sausen, og server umiddelbart.

Tips: Om du ikke har pasjonsfrukt, kan du pynte med appelsinmarmelade.

Her finner du flere oppskrifter på Pavlova

Og her finner du veldig mange kakeoppskrifter

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Dansukker.no

5
5/5 etter 57 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen