Kok pastaen i en kjele med saltet, kokende vann etter anvisningen på pakken.
I mellomtiden klipper du laksen i tynne strimler, ca ½ cm brede. Dra bladene av kvistene med timian.
Smelt smøret i en stor kjele. Rør i fløten og ca ¼ av laksen og timianen. Smak til med salt og pepper. Varm forsiktig opp i 3-4 minutter under stadig omrøring. La det ikke koke. Smak til sausen.
Tips: For ekstra smak bruker du matfløte eller kremfløte.
Hell vannet av pastaen og bland i sausen. Serveres straks i fire oppvarmede skåler, med resten av laksen og timianen samt kapers på toppen.
Tips: Du kan godt bytte ut timian med estragon.
Her finner du flere deilige pastaretter
Alt du trenger å vite om pasta
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig