Peruansk lammegryte - Seco de Cordero
Foto: Matprat/Astrid Hals

Peruansk lammegryte - Seco de Cordero

Lammegryte passer utmerket som søndagsmiddag. Seco de Cordero – er peruviansk lammegryte og den svært smaksrik.

Fremgangsmåte

Skjær lammekjøttet i store terninger.
 
Ha hvitløk, salt, spisskummen og pepper i en morter. Knus til det er finmalt. Bland inn eddik og olivenolje. Legg lammekjøttet i marinaden, pass på at alle sider dekket av marinade. La det ligge i romtemperatur 2-3 timer, eller lenger i kjøleskap.
 
Ta kjøttet ut av marinaden, behold ca. 1 dl av marinaden. Varm 3 ss olivenolje i en stor kjele og brun lammekjøttet på sterk varme. Brun kjøttet i flere omganger. Skru ned varmen og tilsett jalapeno, løk og salt. Rør rundt og la det surre i ca. 15. minutter.
 
Tilsett øl og kok gryteretten i ca. 15 minutter til nesten all væske er dampet bort. Tilsett oksekraft, kok opp og la det trekke ca. 1½ time til kjøttet er mørt.
 
Skrell potetene og del dem i fire. Ha potetene over i gryta og la det trekke videre til potetene er møre, ca. 20 minutter. Spe eventuelt med mer kraft. Like før servering tilsetter du resten av marinaden og finhakket koriander. Bland godt og la det få et raskt oppkok før du serverer.
 

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Libanon
    Libanon
    Volum: 0.75 l Pris: 424.90 kr Basisutvalget
    90 POENG
  • Sør-Afrika
    Sør-Afrika
    Volum: 0.75 l Pris: 319.60 kr Basisutvalget
    90 POENG
  • Argentina
    Argentina
    Volum: 0.75 l Pris: 179.90 kr Basisutvalget
    87 POENG
  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.33 l Pris: 69.90 kr Bestillingsutvalget
    87 POENG
  • Spania
    Spania
    Volum: 0.75 l Pris: 352.80 kr Bestillingsutvalget
    85 POENG
  • Portugal
    Portugal
    Volum: 0.75 l Pris: 189.90 kr Bestillingsutvalget
    87 POENG
  • Østerrike
    Østerrike
    Volum: 0.75 l Pris: 325.00 kr Bestillingsutvalget
    88 POENG
Forsiden akkurat nå
Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt
Dagens rett
Råmarinert kveitefilet med tapenadedressing og parmesan

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt

Når det koker på kjøkkenet, må tiden du tilbringer der reduseres til et minimum. Da kommer denne retten inn som en reddende engel. Den smaker da også himmelsk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her