Pizza med norsk vri
Foto: Alf Börjesson

Pizza med norsk vri

Å lage pizzaen selv gir en større smaksopplevelse enn å satse på frysedisken. Velger du typisk norske råvarer får den et særpreg som alle kommer til å sette pris på.

Fremgangsmåte

Pizzadeig:
Bland salt og med litt mel og Bland tørrgjær ut i vannet. La stå i fem minutter. Ha olje i. Bland mel og salt og rør inn væsken til en glatt og smidig deig. Kna deigen jevn og blank i 8-10 minutter. Eller 4-5 minutter med eltekrok i maskin.
 
Legg et klede over - eller lokk hvis du bruker bakebolle - og la den hvile minst en time ved vanlig innetemperatur alternativt hele dagen ved lavere temperatur. Du må gjerne slå deigen ned underveis. Det gjør deigen mer elastisk.
 

Kna deigen litt til den er glatt og uten sprekker. Legg den på melet bakebord og kjevle ut til en sirkel eller firkant.

Deigen kan også lages på forhånd og oppbevares en tid i kjøleskapet. Legg et stykke matpapir i en liten bolle. Legg deigen oppå og dekk med et nytt stykke matpapir. Pakk inn i plast og sett i kjøleskapet. Den vil holde seg i 2 døgn. Ta ut deigen og la den stå i romtemperatur i minst 10-15 minutter før du begynner å arbeide med den.

Deigen kan også fryses opptil 4-5 uker: Dryss kulene lett med mel, legg dem i hver sin plastpose og lukk godt. Deigen tines ved å legge den i en bolle, dekke med plast og la tiningen foregå over natta i kjøleskap eller i to timer ved romtemperatur.

Fyllet:
Fres løk og hvitløk i oljen. Tilsett paprikapulver og la frese med noen sekunder. Ha i vinen og la det hele koke inn. Tilsett tomatene. Kok opp og la småkoke i minst 15 minutter uten lokk. Bruk eventuelt stavmikser til å gjøre sausen helt jevn. Smak til med salt og pepper og oregano.
 

Skjær morrpølse i tynne skiver og sprøstek flesk/bacon.

Kjevle ut deigen så tynt som mulig. Fordel tomatsausen tynt utover pizzaleiven. Dryss over morrpølse, flesk/bacon og revet Balsfjord-ost på toppen. Dryss over friske oreganoblader tilslutt. Stek ved 275 grader (over- og undervarme) i 12-16 minutter til pizzaen er passe stekt i kantene og osten er gylden.

Prøv denne oppskriften på pizzasaus 

Se alle de fristende oppskriftene på pizza vi byr på

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 7 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen