Potetfocaccia med cherrytomater
Foto: Mariha-kitchen

Potetfocaccia med cherrytomater

Denne focacciaen kan toppes med veldig mange forskjellige ingredienser, fra tomater som her til løkskiver, grønnkål, oliven, pølsebiter eller baconstrimler. Den er perfekte følget til en suppe.

Fremgangsmåte

Kok poteter, skrell og lag potetmos uten å bruke smør eller melk men olivenolje. Avkjøles lett.

Tips:
Eller bruk rester av kokte poteter, alternativ 2 dl potetmos som tas ut av kjøleskapet til romtemperatur.

La en deigstarter:
Pisk vann, gjær og mel sammen til jevn røre. La stå på benken til den begynner å boble. 

Resten av deigen:
Bland inn potetmosen i deigstarten. Rør jevnt. Fortsett med vann, olje, semulegryn og hvetemel. Jobb den sammen til en smidig deig, tilsett mer mel eller vann om nødvendig. Sett til heving over natten.

Når den skal stekes:
Dekk et bakebrett med høy kant med bakepapir. Slå ned deigen og trykk den jevnt ned på og utover bakebrettet. Trykk med fingeren fordypninger i deigen. 

Del cherrytomatene i to og fordel i fordypningene. Drypp over olivenolje. Strø over (godt med ) havsalt og urter. 

Tips:
Du kan bruke mange ulike typer topping, fra løkskiver eller grønnkål til pølsebiter eller baconstrimler. Eller det du måtte finne i kjøleskapet.

La etterheve 30 minutter. Stek ved 225 grader i 20-30 minutter til pent brun. Avkjøl litt før den skjæres opp i biter. 

Se våre andre oppskrifter på focaccia

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lag påskens mest populære kake på grillen
Ukens kake

Lag påskens mest populære kake på grillen

Denne sjokolade-cookie-kaken lager du enkelt på grill eller vanlig stekeovn.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten
Dagens rett

Denne tyrkiske eggeretten må du bare prøve til påskefrokosten

Kombinasjonen av fet yoghurt med hvitløk, posjerte egg og chiliolje eller -smør er rett og slett digg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen
Dagens rett
Langtidsgrillet lammebog til påske

Påskens lammestek lager du enkelt på grillen

Du starter forberedelsene dagen før og mens lammebogen godgjør seg på grillen, lager du tilbehøret. Bedre kan det knapt gjøres.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag en spennende rett med lam
Guide
Krydrede oppskrifter med lam

Lag en spennende rett med lam

Det velsmakende lammekjøttet finner vi i nesten alle matkulturer, og her får du noen spennende oppskrifter fra mer eksotiske strøk.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet
Dagens rett

Det er ingen tvil om at det er påske med denne suppen på bordet

Du skaper god midtukestemning med denne smakfulle suppen. Rimelig og ikke minst lettvint er oppskriften også.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før
+
Godbiter i pollisten

Påskefavoritten er i bedre form enn noen gang før

Det er takket være den fantastiske 2019-årgangen som har gitt en vin som vil utvikle seg videre i minst 10-12 år.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her