Provençalsk salat med egg og skinke
Foto: Synøve Dreyer

Provençalsk salat med egg og skinke

Fremgangsmåte

Kok eggene i 6-8 minutter til de er "smilende". Avkjøl eggene og del i to.

Del sjalottløken i to hvis de er store. Kok dem i lettsaltet vann til de er møre, ca. 2 minutter.
 
Gi bønnene og rosinene et raskt oppkok i godt saltet vann, ca. 1 minutt. Avkjøl raskt i iskaldt vann (gjerne med isbiter) og la dem renne godt av seg.

Bland sitronsaft og -skall med olje, vin, eddik, hakket chili og koriander. Smak til med salt og pepper.

Legg opp aspargesbønner, løk, egg og skinke på et stort serveringsfat. Hell dressingen over grønnsakene og server straks.
 

Sendt inn av Matprat.no

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen