Reinsdyrmedaljong
Foto: Anne Manglerud

Reinsdyrmedaljong

Fremgangsmåte

Del fileten i fire, sett stykkene på høykant, og press sammen til en biff. Krydre og stek på god varme på begge sider. La de ettersteke i panna et par minutter.

Grønnsaker:
Rens og skjær grønnsakene i staver. Legg dem i ildfast form, ha på lime, olje og krydder. Stek på 200 grader i 20-30 minutter.

Saus:
Rens løken, og la den fosskoke sammen med juice, sukker og eddik i ½-¾ time til sausen har sirupskonsistens.

Ta opp løken, og server den ved siden av de bakte grønnsakene. Pisk inn smøret i sausen.

Potetpuré:
Skrell potetene og kok dem møre i usaltet vann. Mos dem og tilsett smør, rømme og krydder.

Skjær det grønne av purren, ca. 15 cm langt. Forvell 1 minutt i kokende vann. Lag en ring av purren og anrett potetpuréen oppi denne.

Sendt inn av Matprat.no

4
4/5 etter 16 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen