Reinsdyrstek med hasselbackpoteter, viltsaus og grønnsaker
Foto: Mari Svenningsen

Reinsdyrstek med hasselbackpoteter, viltsaus og grønnsaker

Her er en reinsdyrstek du garanter vil lage en gang til. Du kan begynne forberedelsene dagen før.

Fremgangsmåte

Gni inn steken med krydder. Stikk inn et steketermometer mot kjernen av kjøttet.

Legg steken i en langpanne, tilsett vannet og sett panna inn i stekeovnen på 125 grader. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse.

Skjær sjampinjong og gulrot i skiver og rødløk i båter. Fres dette i en stekepanne.

Når steketermometeret viser ca. 70 grader har steken en rosa snittflate, ved ca. 76 grader er den grå. La steken hvile mens du lager sausen, minst 15 minutter.

Server reinsdyrsteken med hasselbackpoteter , grønnsakene og en god viltsaus .

Tips: Kjernetemperaturen øker med ca 5 grader når steken får hvile, så ta ut steken når den har fem grader igjen fra ønsket kjernetemperatur.

Steken kan godt stekes dagen før og skjæres i skiver når den er kald. Pakk skivene i aluminiumsfolie og varm opp på 125 grader i ca. 20 minutter.

Se alt det gode du kan lage av reinskav og andre stykningsdeler av reinsdyr

Lekre oppskrifter på reinsdyr finner du her

Alle fakta om rein og hvilke deler av dyret du bruker til hva

Les om det fantastiske reinkjøttet her

Reinsdyrkjøtt er noe av de beste vi har. Prøv en av disse oppskriftene

Her finner du deilige retter med vilt

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

3
3/5 etter 15 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen