Rillette av kanin
Foto: margouillatphotos

Rillette av kanin

Rillette er det samme som en postei som består av kjøtt og fett. I denne oppskriften er det kjøtt av kanin som er brukt. Lager du denne kan du glede deg til noen deilig.

Fremgangsmåte

Smelt fettet i en ovnsfast gryte, tilsett kanin- og svinekjøttet samt de andre ingrediensene unntatt sideren.

Legg på lokk og la syde i ovn på 175 grader i to timer.

Ta så ut laubærbladene og ha kjøttet i en food processor. Bruk pulsknappen og bland sammen til kjøttet er trådete - tilsett så ca halvparten av kokefettet slik at rilletten blir smørbar.

Tilsett sideren og bland godt før du smaker til med salt og pepper.

Ha rilletten over i en form og avkjøl i minimum 3 timer og dekk til med plastfilm eller smurt bakepapir.

Her er det flere deilige oppskrifter på posteier og patéer

Lag leverposteien selv

Lag julepålegget selv

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev 

 

 

Sendt inn av Gaute Gusrud

5
5/5 etter 13 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen