Risgrøt
Foto: Catalina-Gabriela Molnar

Risgrøt

Risgrøt er ingen heksekunst å lage. Du er simpelthen garantert å lykkes hvis du følger vår oppskrift.

Fremgangsmåte

Kok grynene i vann i ca. 10 minutter. Spe med melk, og kok videre til grøten er passe tykk.

Server risgrøt med smørøye, sukker og kanel.

Ny vri på risgrøten:
Når risgrøten er ferdig kokt kan du røre et beger seterrømme inn pr. liter grøt. Da blir det festgrøt. En blanding av rømme- og risgrøt som nesten smaker som rømmegrøt. Husk sukker og kanel.

Ha gjerne en vaniljestang som du splitter i to i grøten også.

Tips: Kok opp grøten etter anvisning på pakken, men så snart melken har kokt opp tar du gryten av platen og setter den inn i stekeovnen på 80 grader med lokk over. La den passe seg selv og den kan godt stå i 1 - 2 timer til den er ferdig.

Mange lekre desserter finner du her

Flere gode juledesserter finner du her

Flere oppskrifter på julekonfekt og julegodter du kan lage selv

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 33 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen