Riskrem med bærsaus

En slik dessert er det få som kan motstå. Når du legger til sausen er det garantert enda færre.

Fremgangsmåte

Visp fløte, sukker og vaniljesukker til luftig krem. Bland i kald risgrøt og hakkede skåldete mandler.

Tradisjonell rød saus:
Gi rød saft og vann et raskt oppkok i en kjele. Rør potetmel ut i kaldt vann. Tilsett potetmelblandingen i den kokende saften i en tynn stråle samtidig som du rører rundt. Når sausen koker opp, trekkes den til side. Blir sausen stående og koke, blir den grå og seig. Avkjøl sausen.
 
Bærsaus:
Kok opp vann og tilsett sukker. Rør til sukkeret har løst seg opp (sukkerlake). Tilsett sukkerlaken i en hurtigmikser eller foodprosessor. Tilsett røde bær og kjør det hele sammen. Sausen kan siles eller den kan serveres som den er.
 

Sendt inn av Opplysningskontoret for meieriprodukter

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen