Riskrem med mandarin- og appelsinsaus

Fremgangsmåte

Appelsinene og ett par mandariner deles og presses. Det skal bli 2 dl appelsinjuice og 1 dl mandarinjuice som siles over i en kjele.
 
Tilsett 4 toppede spiseskjeer med sukker, 1 kanelstang og 1 dl vann. Kok opp blandingen på svak varme og la det småputre i ca 5 min.
 
Rør ut 2 teskjeer potetmel i ca ½ dl kaldt vann.Visp godt samtidig som du heller blandingen i sausen. Så fort sausen har tyknet taes den av kokeplata og settes til avkjøling. Kan med fordel settes i kaldt vannbad. Husk å rør ett par ganger imens den kjøles ned. Kanelstanga skal ligge i sausen.
 
Resten av mandarinene kuttes opp i små biter og røres inn i en luftig riskrem.
 
Bruk litt høye dessertglass og fyll opp trekvart. Lun appelsinsaus helles rundt på toppen. Tilslutt legges en liten topping av raspet skall fra appelsin, mandarin og lime.
 
God fornøyelse!

Sendt inn av Line Børseth

Forsiden akkurat nå
Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde
+
Godbiter i pollisten

Skotte skaper magi i «ukjent» spansk vinområde

Master of Wine Norrel Robertson er mannen og vinene er nå tilgjengelig i Norge.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris
+
Godbiter i pollisten

Sjelden 2014- og 2015-champagne fra Avize til super pris

Ikke minst gir de en unik mulighet til å smake to så ulike årganger samtidig, at forskjellene faktisk kjennes og at kvaliteten er like høy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen
+
Ukens vin

Leskende sommerlig rødvin fra Paradis-dalen

Den heter i tillegg tørst på fransk, så da skjønner du lett hvor vi skal hen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Entrecôte er kanskje det beste du kan slenge på grillen
Dagens rett

Entrecôte er kanskje det beste du kan slenge på grillen

Hvis du marinerer kjøttet slik som i denne oppskriften, får du enda mer ut av godsakene. Og tilbehøret er ekstra smaksrikt og vegetarisk. Slik blir ingen glemt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke
+
Ukens vin

Skalldyrfest eller bare fisk til middag? Her er vinen du vil drikke

Denne alvarinho-klassikeren gjør jobben til så vel skalldyr som til mer eller mindre forseggjorte sjømatretter.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her