Riskrem med mandarin- og appelsinsaus

Fremgangsmåte

Appelsinene og ett par mandariner deles og presses. Det skal bli 2 dl appelsinjuice og 1 dl mandarinjuice som siles over i en kjele.
 
Tilsett 4 toppede spiseskjeer med sukker, 1 kanelstang og 1 dl vann. Kok opp blandingen på svak varme og la det småputre i ca 5 min.
 
Rør ut 2 teskjeer potetmel i ca ½ dl kaldt vann.Visp godt samtidig som du heller blandingen i sausen. Så fort sausen har tyknet taes den av kokeplata og settes til avkjøling. Kan med fordel settes i kaldt vannbad. Husk å rør ett par ganger imens den kjøles ned. Kanelstanga skal ligge i sausen.
 
Resten av mandarinene kuttes opp i små biter og røres inn i en luftig riskrem.
 
Bruk litt høye dessertglass og fyll opp trekvart. Lun appelsinsaus helles rundt på toppen. Tilslutt legges en liten topping av raspet skall fra appelsin, mandarin og lime.
 
God fornøyelse!

Sendt inn av Line Børseth

2
2/5 etter 9 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen