Risotto med kantarell
Foto: iStockphoto

Risotto med kantarell

Hvis du plukket eller har fylt fryseren med sopp, er en risotto et lettvint alternativ. Prøv denne oppskriften med den gylne kantarellen.

Fremgangsmåte

Smelt smøret sammen med timianbladene i en stekepanne over middels høy varme. Skjær eller riv kantarellen i passende biter, sauter i smøret i noen minutter til den blir fint brun og tilsett finhakket sjalottløk mot slutten av steketiden.

Smak til med salt og pepper, dekk til og sett tilside.

Risottoen:
Kok opp kraften i en tykkbunnet kjele, tilsett risen og kok opp en gang til. Legg et kjøkkenhåndkle over kjelen og lekk på lokket. På denne måten absorberes noe av dampen for at risottoen skal bli tørr.

La risen koke ved svak varme i 13-14 minutter (den skal ikke være helt tørrkokt!). Tilsett soppen og parmaskinken, rør forsiktig og ta risottoen av varmen. Rør i parmesan.

La risottoen hvile (tildekket) noen minutter på et lunt sted før servering.

Flere risottooppskrifter finner du her

Les hele artikkelen her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 55 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen