Roastbiffsalat

Ingredienser

8-10 skiver kald roastbiff
8 kokte poteter skåret i terninger
1-2 røde paprika i terninger
1 pakke små frosne erter
sylteagurk
frisèesalat

Dressing:
1 ss lys sennep
2-3 ss eplemos
1 ss finrevet pepperrot
1-2 eggeplommer
2 dl rømme
2 dl fløte, stivpisket
litt støtt estragon eller hakket dill
svart pepper

Eks. 1:
Crabsticks
fiskepuddingstaver
kokte halve egg
avocado
tomater
frisk koriander

Dressing kan være:
lettrømme smak til med sitronsaft og koriander

Eks. 2:
Spekeskinke
kokte egg
melon
slangeagurk
reddik
gressløk

Dressing kan være:
rømme med rikelig gressløk og litt finhakket løk

Fremgangsmåte

Anrett alle ingrediensene til salaten på et serveringsfat. Rør sammen og smak den godt til. Dressingen serveres ved siden av eller helles over salaten.

Variert gourmet-tallerkener - med litt forskjellige salater, krydderurter, melon, papaya, avocado, egg, spekeskinke, crabsticks, ostestaver, fiskepudding, m.m. Her er det bare å velge ut sine gode varianter.

Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønnsaker

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 149.00 kr Bestillingsutvalget
    80 POENG
Forsiden akkurat nå
Vurderer du å bytte fra whisky til rom, er det nå du skal gjøre det
+
Tester
Nyheter whisky, rom og cognac spesialpol september 2021

Vurderer du å bytte fra whisky til rom, er det nå du skal gjøre det

For i september kan du få tak i noen virkelige perler. Men også whisky- og cognacelskerne er tilgodesett.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik mikser du den originale margaritaen
Ukens drink
Margarita

Slik mikser du den originale margaritaen

Margarita en av de aller mest kjente og myteomspunne drinkene. Om du lurer på hvorfor drinken har fått dette navnet, les videre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Winemakers Dinner: Skyhøy kvalitet fra en av Østerrikes aller beste produsenter
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo, Tirsdag 19. Oktober

Winemakers Dinner: Skyhøy kvalitet fra en av Østerrikes aller beste produsenter

En økologisk drøm av en østerriksk vinmaker møter den økologiske perlen på vestkanten, Kolonihagen Frogner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt
Vinkurs
Vinsmaking i Oslo lørdager kl. 14.30

Lær forskjellen på champagne, cava og prosecco - og finn din favoritt

Er du nysgjerrig på hva som faktisk er forskjellen på champagne, cava og prosecco - eller bare veldig glad i musserende vin? I løpet av halvannen time en lørdag ettermiddag får du svaret. Og mye gode bobler på kjøpet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Polenta bør oftere på menyen - lettvint, svært fleksibelt og ikke minst vanedannende
Dagens rett
Polenta med ragu av andelever

Polenta bør oftere på menyen - lettvint, svært fleksibelt og ikke minst vanedannende

Vi snakker rett og slett om maisgrøt som med noen får grep blir til den herligste middag. Her er det en saus med andelever. tomater og sopp, men det finnes et utall av andre løsninger om dette ikke frister.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Med denne oppskriften forlenger du smaken av sommeren
Dagens rett
Tomatterte med blåmuggost og honning

Med denne oppskriften forlenger du smaken av sommeren

Nå er tomatene på sitt aller beste. Pakket inn i sprø og gyllen paideig med pikante biter av blåmuggost, ferskrevet sitron og små gylne dråper av honning blir de enda bedre og proppfulle av smak.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her