Romanosalat med kremet dressing og kylling aka Cæsarsalat
Foto: Caziopeia

Romanosalat med kremet dressing og kylling aka Cæsarsalat

Når salaten får den deilige dressingen i tillegg til kyllingen har du Cæsar-salat og et fullgodt måltid.

Fremgangsmåte

Start med krutongene:
Del brødet i terninger a 1 x 1 cm. Vend dem i oljen og bland inn finhakket hvitløk og bladpersille. Fordel på et stekebrett med bakepapir og sett inn i ovnen ved 180 grader i 10 minutter til brødbitene er gylne. Pass på at de ikke blir brent. 
 
Vask og rens salaten. Fordel salatblader på hver tallerken og fordel kyllingkjøttet over.
 
Dressing:
Visp alle ingrediensene sammen. Smak til med salt og pepper.
 
Hell dressing over salat og kylling. Legg på høvlet parmesan, krutonger og finhakket persille.
 
Tips:
Du kan godt erstatte kyllingen med like mye kokte hvite bønner. Det gir like god metthetsfølelse. 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
By på bouillabaisse - verdens beste fiskesuppe
Dagens rett
Bouillabaisse

By på bouillabaisse - verdens beste fiskesuppe

Denne fiskesuppen er inspirert av den store sørfranske klassiker bouillabaisse. Den lover mye smak og det holder sågar denne forenklede vrien.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Vær klar på mandag morgen: Disse flaskene blir det rift om
+
Tester
Nytt øl og mjød spesialpol desember 2021

Vær klar på mandag morgen: Disse flaskene blir det rift om

Når belgiske 3 Fonteinen kommer i salg, er flaskene solgt før de kommer i hyllene, men også de to norske produktene setter spor etter seg.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten
Annonse

Musikken er like viktig som maten og drikken – sjekk denne spillelisten

Høsten er lik god mat og drikke og stemningsfull musikk. Les hva som er mat- og drikkefavorittene til artistene Gundelach og James Arthur, mens du lytter til spillelisten vi har laget til deg. «Høststemning» for nettopp perfekt høststemning.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Unn smakssansene en aften full av nytelse med ost, skinke og fløyelsmyke hetviner
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking: 13. desember i Oslo

Unn smakssansene en aften full av nytelse med ost, skinke og fløyelsmyke hetviner

Hetvin har stått imot tidens tann og er å regne som den ultimate, klassiske drikken – og hva er vel bedre enn å sette seg tilbake og nyte denne fantastiske vinstilen i kombinasjon med ost midt i vinterkulda?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Kylling er langt fra bare hverdagsmat - bare prøv denne litt julete oppskriften
Dagens rett
Kyllinggryte med tørket aprikos og dadler

Kylling er langt fra bare hverdagsmat - bare prøv denne litt julete oppskriften

Her får du oppskrift til en fruktig rett basert på kyllinglår. Litt cognac skal også være med i denne retten, men ikke som drikkeforslag.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

En whiskydrink som det er lett å forstå hvor den har sitt navn fra
Ukens drink
California Lemonade

En whiskydrink som det er lett å forstå hvor den har sitt navn fra

Selv om vær og temperatur ikke stemmer helt, satser vi denne uken på noe som kan bringe oss ut av høstmørket. En drink som garantert setter i gang sommerdrømmene.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her