Rosastekt reinsdyrsfilet med viltsaus, hasselback-potet, blomkåltimbal og smørdampet brokkoli og gulrot
Foto: Bent Raanes og Sarah Cameron Sørensen

Rosastekt reinsdyrsfilet med viltsaus, hasselback-potet, blomkåltimbal og smørdampet brokkoli og gulrot

Hva smaker bedre enn rosastekt reinsdyrsfilet med masse godt tilbehør. Rein smaker av fjell og vidde og kjøttet er en sunn og mager delikatesse.

Fremgangsmåte

Salt og pepre indrefileten lett. Stek den først raskt i en steikepanne med smør slik at den får en fin stekeskorpe.
 
Stek videre i ovn på 200 grader i ca ti minutter til den er rosa inni. Bruk gjerne steketermometer, 68 grader er perfekt for rein. Pass på at kjøttet ikke blir overstekt, for da blir det fort tørt.
 
La kjøttet hvile i ti minutter. Skjær steken i tynne skiver før servering
 
Damp brokkolibukettene i smør, salt og pepper i cirka 5 minutter.
 
Kutt opp blomkål og gulrot i små biter og kok hver for seg. Kok de lenge slik at det blir lett å mose i en foodprosessor. Tilsett egg og smak til med salt og pepper. Ha i en godt smurt ildfast form, og stek på 160 grader i 8 minutter.
 
Skrell potetene og skjær i skiver med 3 mm mellomrom - men pass på at kniven ikke skjærer helt gjennom, for poteten skal henge sammen.
 
Krydre med salt og pepper og gjerne litt smør. Du kan også prøve litt revet ost eller hakkede nøtter. Stek i ovn på 175 grader i 45 - 60 minutter avhengig av potetens størrelse.
 
Kok opp viltkraft og fløte, og la det småkoke. Om det koker i 3 timer vil sausen bli karamellisert. Den oppnår da en rund og søt smak. Smak til med salt og pepper. 
 
Rein smaker av fjell og vidde og kjøttet er en sunn og mager delikatesse.
 
 
 

Sendt inn av Espen og Line Ottem, Ongajoksetra

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften
Dagens rett
Ceviche Chifero

Imponer gjestene med denne vidunderlige ceviche-oppskriften

Denne oppskriften ser kanskje komplisert ut, men er egentlig ganske så enkel. Lager du den klassiske tigermelken kvelden før, har du i tillegg en meget sofistikert middag på under 15 minutter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen
Dagens rett
Gresk gyros

Gyros er grekernes svar på rullekebab og  er det perfekte tilskuddet til helgekosen

Om du har tenkt til å ta frem grillen denne helgen eller kose deg innendørs ,er gyros fredags-middagen du har lengtet etter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat
Dagens rett
Klassisk Cæsarsalat

Dette er den eneste oppskriften du trenger på cæsarsalat

Cæsarsalat er kanskje verdens mest berømte salat, og det med god grunn.  Dette er beskjedenhet i all sin prakt.

Les hele saken
Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole
Matkurs og vinkurs
Apéritifs kokkeskole

Bli en mesterkokk med Apéritifs tredagers kokkeskole

Årets julegave for den gryende kokkespire - Våre dyktige kokker lærer deg kjøkkenets viktigste grunnprinsipper gjennom tre intense dager.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken
Dagens rett
Zrazy fylt med russekål – fylte ukrainske potetboller

Om du ikke tør å plukke ingrediensene selv, kan du bruke grønnkål fra butikken

I disse potetbollene er det nemlig en av de mest forhatte "ugress"-sortene som inngår. Russekål kan du med god samvittighet plukke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt
Dagens rett
Råmarinert kveitefilet med tapenadedressing og parmesan

Råmarinert fisk er den perfekte middagsløsningen når det er sommer og varmt

Når det koker på kjøkkenet, må tiden du tilbringer der reduseres til et minimum. Da kommer denne retten inn som en reddende engel. Den smaker da også himmelsk.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her