Røsti med røkelaks
Foto: Andrew1Norton

Røsti med røkelaks

Røkelaks og røsti er en kombinasjon du må prøve. Du kan servere etter bare 30 minutter og alle rundt bordet tror du har brukt en evighet for å servere noe så deilig.

Fremgangsmåte

Kok potetene knapt møre med skallet på ca. 15 min. Avkjøl lett og skrell dem.

Riv potetene grovt på råkostjern, eller i foodprocessor.

Hakk det meste av gressløken og persillen. Spar noen gressløkstrå til pynt. Ha i 2/3 av det grønne sammen med potetene, og tilsett egget. Bland det forsaktig sammen,og smak til med salt og pepper.

Smelt smøret i varm stekepanne, og legg røstien skjevis i pannen. Stekes gylne på begge sider over middels varme.

Bland rømme med resten av persille- og gressløkhakket.

Legg røstien på tallerkener. Legg skivet røkelaks ved siden av.

Laksen toppes med en skje rømme og pyntes med gressløkstrå.

Lyst på noe annet med røsti

Eller har du lyst til noen annet med røkelaksen

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Mai Rødsten

3
3/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen