Rypejegerens favoritt

Rypejegerens favoritt

Fremgangsmåte

Flå og rens rypene. Ta vare på lever, hjerte og krås. Klipp ut ryggbenet med lårene slik at bryststykkene er hele. Legg kjøttet på rist i kjele med kokende vann og la dem dampe over middels varme i 20 minutter. Ta kjøttet opp og la det hvile ca. 10 minutter under et oppvridd linhånkle. Skjær ut brystene med en skarp kniv. Så langt kan kjøttet forberedes før gjestene kommer. Like før servering dampes filetene 2-3 minutter på rist under lokk.

Saus:
Dryss sukkeret til sausen i en vid kjele. Sett kjelen på varm plate og la sukkeret smelte. Hell i eddik og la det koke litt sammen med sukkeret. Slå i kraft og rømme. La sausen koke inn til ca. halv mengde. Smak sausen godt til med krydder.

Potetløv:
Forvarm ovnen til 180 grader. vask potetene godt og skjær dem i løvtynne skiver med skallet på. Tørk skivene og legg dem i ett lag på bakepapir på bakeplate. Drypp over meierismør og stek potetene 6-8 minutter til de er gylne og sprø. La potetene renne av seg på kjøkkenpapir. Dryss på salt, pepper og hakket gressløk.

Server rypebrystene med rikelig saus, potetløv, stekt sopp og rørte tyttebær.

Sendt inn av OFK

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen