Safrankake

Safrankake

Bak en deilige kake med safran som vil vekke oppmerksomhet på bordet. Og ikke minst smaker herlig. Følg oppskriften og du kan servere.

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 175 °C. Visp egg, sukker, sirup og vaniljesukker hvitt og godt luftig. Smelt smøret, tilsett melken med safran, og gi et oppkok.

Bland hvetemel, bakepulver og salt, og vend det forsiktig ned i eggeblandingen sammen med safranmelken. Smør og strø formen med sukker. Ha røren i formen.

Stek kaken midt i ovnen i 30–35 minutter. Sjekk med en kakenål, den skal ikke være klissete. Avkjøl kaken, og hvelv den over på et fat. Sikt melis over kaken før servering.

Her er oppskrifter på annet søtt med safran

Dette er de syv slagene du skal bake til jul

Slik lager du perfekte pepperkakehus 

Hjemmelaget konfekt og supre julegodter 

Lucia-feiring med lussekatter

Apéritifs store jule- og nyttårsmeny gir deg svar på de fleste spørsmål

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Dansukker

5
5/5 etter 5 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen