Safranpærer med honning
Apéritif

Safranpærer med honning

Safrangule pærer er en herlig dessert. Du kan legge de i et glass med skrulokk så har du en fin gave å ha med deg når du skal på besøk. Følg den enkle oppskriften.

Fremgangsmåte

Kok en lake av sukker og vann; la laken koke kraftig i 5 minutter.

Skrell pærene, men behold stilken på, skjær av litt av bunnen på pærene slik at de står i kasserollen. Støt safranen og en sukkerbit i morter.

Slå over sukkerlaken, legg i safran og kanelstang og la det hele syde på meget svak varme i 25-40 minutter (avhengig av hvor harde pærene er).

Pærene skal være myke, men ikke falle ifra hverandre. Avkjøl pærene i laken. De kan gjerne lages noen dager i forveien, da smaker de enda bedre.

Server gule pærer med iskrem eller pisket fløte, alternativt med bringebærsaus, litt crème fraiche eller seterrømme og pynt med sitronmelisse.

Her er oppskrifter på annet søtt med safran

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Lurer du på hva sju slag betyr? Her er forklaringen og oppskriftene
Julemat

Lurer du på hva sju slag betyr? Her er forklaringen og oppskriftene

Det er ikke så mange som baker alle disse sju julekakesortene lenger. Men du kan kanskje la deg friste av en eller to?

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Om du bare skal lage en type julekaker i år, må det bli krumkaker
Julekaker
Oppskrifter krumkaker

Om du bare skal lage en type julekaker i år, må det bli krumkaker

De er skjøre, men svært holdbare, så selv om det er to uker igjen til jul, er det nå du skal bake denne juleklassikeren.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge
Annonse

Unike og autentiske spanske matopplevelser i Norge

Oslorestauranten Xef og Asker-restauranten Porfavor Tapas & Vinbar er Norges eneste utvalgte av den offisielle spanske matsertifiseringen Spain Certification Program. Nærmere Spania kommer du ikke.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv
Guide
Juleverksted: oppskrifter på lammerull, sylteflesk og sylterull

Start planleggingen nå: Lag lammerull og sylteflesk selv

Om ikke produksjonen blir så stor, blir i hvert fall stemningen god når du samler familien eller dine aller nærmeste venner til juleverksted. 

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking 28. august i Oslo

Lær å smake vin av en proff og bli en ekte hobbyekspert

Lær om vinens vidunderlige verden på kun to timer. Få en god innføring i hvordan du smaker og bedømmer vin, og unn deg selv herlige fremtidige vinopplevelser.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

By på en vegetarrett som smaker av sol i julestria
Dagens rett

By på en vegetarrett som smaker av sol i julestria

Vi trenger alle en liten timeout i den hektiske og kalde førjulstida, Denne retten er perfekt.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her