Salade niçoise - Nice-salat
Foto: EFF

Salade niçoise - Nice-salat

En av verdens mest berømte salater: Nice-salat eller som den også heter Salade niçoise. Her får du oppskriften.

Fremgangsmåte

Bland ingrediensene til marinaden og hell over tunfisken som du har delt i to-fire stykker. La den marinere i 1-2 timer. Ta fisken deretter opp, tørk av den og grill på varm grill i et minutt på hver side. Ta vare på dressingen.

Mens fisken marineres forbereder du resten:

Hvis du bruker ferske artisjokker, starter du med disse da de krever mest tid. Bryt - ikke skjær av stilken slik at de grove fibrene i bunnen følger med. Det kan lønne seg å lage et lite snitt rundt stilken først. Bryt av de ytterste bladene fra bunnen og skjær bort de grønne bladfestene. Skjær bort toppen. Gni dem inn med sitron eller legg dem i kaldt vann tilsatt sitron til de skal kokes.

  1. Kok opp en kjele med vann tilsatt saft av en halv sitron. Legg artisjokkene oppi og la koke i 15-20 minutter avhengig av størrelse. Legg til avkjøling opp-ned.
  2. Bryt bort bladene til du kommer til den hårete delen (støvbærerne) som du løfter ut med en teskje. Fjern mer blader til du har den lysegule bunnen med kun de mykeste bladene igjen. Del så hver artisjokk i to-fire båter.
  3. Kutt bønnene i hver ende og vask potetene godt. Ikke skrell dem.
  4. Kok opp en kjele med lettsaltet vann og la bønnene koke i 2 minutter. Overfør dem til en bolle med iskaldt vann.
  5. Deretter dypper du tomatene i det kokende vannet i 15 sekunder for at skinnet skal løsne. Legg også tomatene i iskaldt vann. Ta dem opp og fjern skinn samt frø. Del tomatene i.
  6. Til slutt koker du potetene i ca 10 minutter, avhengig av størrelsen til de er akkurat passe møre, altså ikke overkokt. Del potetene i to-fire deler.
  7. Kok eggene i 4-5 minutter. Legg i iskaldt vann.
  8. Tørk overflødig olje av ansjosfiletene.
  9. Skyll salaten og riv salatbladene og legg dem i bunnen av et serveringsfat. Fordel de øvrige ingrediensene oppå.
  10. Drypp dressingen over salaten.
  11. Legg fisken oppå og server med godt brød.

Lei av å lage den samme salaten? Her er 15 gode oppskrifter

Bli abonnent og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Imponerende «under-dog»-burgunder
+
Godbiter i pollisten

Imponerende «under-dog»-burgunder

Aligoté er ikke lenger plassert i annendivisjon når den er så kompleks som i dette tilfellet.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter
Guide
Oppskrifter rødbeter

By til fargerik fest på tallerkenen med fjorårets rødbeter

For bak rødbetens grå skall, finnes masse farge, gode smaker og svært nyttige mineraler.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine
Dagens rett
Salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Lag en mettende salat med pastrami, bakte tomater og stekt aubergine

Om du ikke har oppdaget at salater kan lages mettende, får du et bevis på det her. Aubergine gjør jobben. Og om du ikke vil ha kjøtt, dobler du bare mengden aubergine.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Se alt du kan lage med rabarbra
Guide
Oppskrifter rabarbra

Se alt du kan lage med rabarbra

Rabarbra duger til mer enn å dyppes i sukker. Her får du mange gode oppskrifter.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Det kan bli dette om de yngste står for middagen i dag
Dagens rett
Pølser på meksikansk

Det kan bli dette om de yngste står for middagen i dag

Pølser fra grillen kan serveres med annet enn brød eller lompe. Denne kombinasjonen er alltid populær blant barn i alle aldre.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Her får du veldig god australsk grillvin-valuta
+
Ukens vin

Her får du veldig god australsk grillvin-valuta

Denne legendariske rødvinen byr på mye smak, men også stor harmoni.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her