Salat med andebryst, appelsin, reddik og pistasjnøtter
Foto: DronG

Salat med andebryst, appelsin, reddik og pistasjnøtter

Salat med andebryst er deilig. Enda bedre blir det hvis du legger til alle disse godsakene.

Fremgangsmåte

  1. Stek andebrystet med skinnsiden ned i 10 minutter.
  2. Dryss over salt og pepper på kjøttsiden.
  3. Vend og stek videre i 5 minutter til rosastekt.
  4. Ta opp av pannen, legg på et kjøkkenpapir og avkjøl i 10 minutter.
  5. Fjern skinnet og skjær kjøttet i tynne skiver.
  6. Tips: Ta vare på fettet i pannen til neste gang du skal råsteke poteter.
  7. Riv litt av skallet fra appelsinene til dressingen og skrell appelsinene.
  8. Del i båter og fjern hinnene på båtene. Slik får du fine fileter.
  9. Rens og vask reddikene. Skjær i tynne skiver. Ha dem i iskaldt vann i 5 minutter for maks sprøhet. Gjenta for løken.
  10. Dressing: Pisk olje, eddik og honning. Smak til med salt og pepper. 
  11. Fordel salatblader på et serveringsfat. Legg på appelsin, reddik og løk og topp med andbrystskivene.
  12. Drypp dressingen over. Grovhakk pistasjnøttene og dryss over.

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin
Matkurs og vinkurs
Vinmiddag i Oslo 13. juni

Sett tonen for sommeren med sjømat, musikk og vin

Den 13. juni inviterer vi til en helaften med smakfull sjømat, livlig musikk og nøye utvalgte viner.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her