Sandskjell i hvitvin (Amêijoas à Bulhão Pato) (Portugal)

Fremgangsmåte

Denne portugisiske retten har navn etter 1800-tallsdikteren Bulhão Pato fra Lisboa. Han var en velkjent gourmet og denne retten er i dag en populær forrett i hovedstadens mange tascas og restaurantes tìpicos.

Varm olivenoljen i en stor traktørpanne på middels varme. Ha i hvitløk, chiliflakene og brødraspet og stek det i ca 5 minutter, til det er mykt og blekgyllent.

Ha i skjell, vin og vann, legg på lokk og la det koke til skjellene åpner seg etter 5-8 minutter, avhengig av størrelsen på skjellene. Kast skjell som ikke åpner seg.

Fordel skjellene og kraften i varme suppetallerkener. Dryss persille og koriander over, og server med en gang.

Server med varmt brød med sprø skorpe, som du bruker til å suge opp den deilige kraften.

Hvis du bruker skjell med sand i, skal du legge dem i en stor balje med så mye saltvann at det står over skjellene, og la de stå i 2 timer. Rør rundt av og til, så skiller de ut sanden. La skjellene renne av og kast skjell som er åpne eller ødelagte, før du koker dem.

Sendt inn av Apéritif

Forsiden akkurat nå
By på en nydelig gryte med ishavsrøye og skalldyr
Dagens rett

By på en nydelig gryte med ishavsrøye og skalldyr

Som en lekker helgemiddag kan vi trygt anbefale ishavsrøye. Og vi stopper ikke der med tanke på havets delikatesser. Andre skalldyr har nemlig sterke biroller i dagens middagsrevy.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme
Ukens drink

Slik skaper du vaskeekte tiki-stemning hjemme

I dag er det en vri på en høyt elsket klassiker som står på kartet. Mai Tai-ens evigvarende popularitet er lett å forstå med sin rike og forfriskende smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Oxford Companion to Wine - selve vinbibelen - er nå i ny utgave - også digitalt

Vinleksikonet alle vininteresserte må har, er i ny versjon med 1 million oppføringer.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Lag noe søtt og godt med de norske eplene
Guide
Eplekaker og desserter

Lag noe søtt og godt med de norske eplene

De norske eplene er ikke bare gode å sette tenna i. De er ypperlige i desserter og kaker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Mens vi venter på viltsesongen, kan du enkelt lage reinsdyrkaker i viltsaus
Dagens rett

Mens vi venter på viltsesongen, kan du enkelt lage reinsdyrkaker i viltsaus

Viltkjøttet som er brukt i denne oppskriften finnes i alle dagligvarebutikker.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte
Ukens kake
Sjokolademuffins med chili og tørket frukt

Litt sinte sjokolademuffins, men aller mest gode og passe søte

Det er det lille chilibittet og den balanserende smaken av tørket frukt som gjør disse muffinsene til noe litt utenom det vanlige.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her