Satay av svin med honning og ingefær

Satay av svin med honning og ingefær

Til disse spydene velger du svinekjøtt av god kvalitet, indrefilet eller ytrefilet. Det går også bra med mørbrad. Det er viktig at kjøttet skal være lettstekt for maksimal saftighet.

Fremgangsmåte

Del kjøttet i avlange strimler og træ det på spyd. Beregn ca 3 spyd per person.

Strø over litt salt og pensle med olje. Stek dem 1-2 min på hver side i en varm stekepanne. Ta dem ut og pensle med honning. Servér med syltet ingefær.

Tilbehøret:
Fres sjalottløk og karripasta i en liten kjele. Tilsett kokosmelk og kok til det tykner. Rør inn yoghurt. Smak til med limesaft.

Finhakk mangokjøtt. Bland med koriander og limesaft.

Finhakk rødløk. Bland med koriander, chili og lime.

Legg opp alt i små skåler og servér sammen med satayspydene. Servér gjerne kokt basmatiris til denne retten.

Flere retter med satay

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Inkognito

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen