Scampi med Creolsk BBQ-Shrimp-saus

Fremgangsmåte

Skyll og rens scampien slik at bare skallet på halen er igjen. Legg scampiene i en bolle og tørk dem før de friteres.
 
Sausen lages i en bolle som senere settes i vannbad på en plate. Smelt smøret og la det avkjøle. Bruk bare to dl olivenolje til BBQ-sausen, resten brukes til friteringen.
 
Chilisausen og Worschestersausen blandes inn i smøret og olivenoljen. Press ut saften fra de to sitronene og tilsett i sausen. Rør rundt.
 
Ha i persillen, seafood-krydder, Tennessesunshinesauce og Oystershrimpsause. Vær ytterst forsiktig med Smoken. For mye ødelegger maten. Prøv med en halv ss først og ha i litt etter hvert. Du må smake deg til. Sausen skal ikke smake for mye Smoke. Til slutt presser du hvitløksfeddene og har det i sausen.
 
Sett sausen i vannbad. Kok opp vann til like før kokepunktet. Sett bollen i kjelen og la den stå slik en stund. Skulle sausen sprekke eller skille seg, tilsett en eller to ss med lunket vann og rør sammen til den binder seg.
 
Bruk resten av oljen til å fritere scampiene med. Varm opp og når det nærmer seg kokepunktet, legg scampiene i. Ikke alle på en gang, 4-5 om gangen holder. La dem frese i 1/2 minutt før du fisker dem opp og legger dem på en tallerken.
 
Når alle er ferdige, heller du BBQ-sausen i en kjele og legger scampiene oppi. Kok raskt opp under omrøring. Server med brød og en liten enkel salat til. Ris er heller ikke så verst til, men husk det er kun en forrett, ikke en hovedrett.
 
Denne oppskriften er vel utprøvd, og justert ved flere anledninger slik at den er blitt best mulig. Har alltid vært et blinkskudd ved festlige anledninger.
 

Sendt inn av Oliver Orskaug

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Ostekake blir ikke bedre enn dette
Ukens kake

Ostekake blir ikke bedre enn dette

Denne ostekaken lager seg nesten selv i kjøleskapet. Smaken blir himmelsk og oppskriften kan varieres i det uendelige.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 3

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak unike viner sammen med vinmakeren
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 5. juni

Smak unike viner sammen med vinmakeren

Den 5. juni kan du smake viner til småretter med sjømat og få et eksklusivt møte med den karismatiske vinmakeren, Leopardo Felici.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her