Peruansk lammegryte - Seco de Cordero
Foto: Matprat.no

Peruansk lammegryte - Seco de Cordero

Lammegryte passer utmerket som søndagsmiddag. Seco de Cordero – er peruviansk lammegryte og den svært smaksrik.

Fremgangsmåte

Skjær lammekjøttet i store terninger.
 
Ha hvitløk, salt, spisskummen og pepper i en morter. Knus til det er finmalt. Bland inn eddik og olivenolje. Legg lammekjøttet i marinaden, pass på at alle sider dekket av marinade. La det ligge i romtemperatur 2-3 timer, eller lenger i kjøleskap.
 
Ta kjøttet ut av marinaden, behold ca. 1 dl av marinaden. Varm 3 ss olivenolje i en stor kjele og brun lammekjøttet på sterk varme. Brun kjøttet i flere omganger. Skru ned varmen og tilsett jalapeno, løk og salt. Rør rundt og la det surre i ca. 15. minutter.
 
Tilsett øl og kok gryteretten i ca. 15 minutter til nesten all væske er dampet bort. Tilsett oksekraft, kok opp og la det trekke ca. 1½ time til kjøttet er mørt.
 
Skrell potetene og del dem i fire. Ha potetene over i gryta og la det trekke videre til potetene er møre, ca. 20 minutter. Spe eventuelt med mer kraft. Like før servering tilsetter du resten av marinaden og finhakket koriander. Bland godt og la det få et raskt oppkok før du serverer.

Sendt inn av Matprat.no

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Libanon
    Libanon
    Volum: 0.75 l Pris: 539.90 kr Basisutvalget
    92 POENG
  • Sør-Afrika
    Sør-Afrika
    Volum: 0.75 l Pris: 419.90 kr Bestillingsutvalget
    90 POENG
  • Østerrike
    Østerrike
    Volum: 0.75 l Pris: 329.90 kr Bestillingsutvalget
    88 POENG
  • Argentina
    Argentina
    Volum: 0.75 l Pris: 199.90 kr Basisutvalget
    87 POENG
  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.33 l Pris: 84.90 kr Bestillingsutvalget
    87 POENG
  • Portugal
    Portugal
    Volum: 0.75 l Pris: 199.90 kr Bestillingsutvalget
    86 POENG
  • Spania
    Spania
    Volum: 0.75 l Pris: 410.40 kr Bestillingsutvalget
    85 POENG
Forsiden akkurat nå
På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist
+

På Rosetta i Mexico by lager Elena Reygadas taco med en grønn tvist

Blant levende planter og grønn vegetasjon malt på veggene i restauranten Rosetta i Mexico by, serveres retter av Elena Reygadas, utnevnt til The World’s Best Female Chef 2023 av The World’s 50 Best Restaurants. Men det er ikke en vegetarrestaurant.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset
+
Ukens vin

Lengselen etter Hellas-ferien blir mindre intens med dette i glasset

For her får du bedre vin enn på de fleste «tabepnaer».

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen
Dagens rett

Carpaccio er noe av det mest luksuriøse du kan lage på grillen

Sørg for å ha godt med rimeligere tilbehør som grønnsaker og brød, for indrefilet er aldri billig.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her
Dagens rett

Seifilet er den rimeligste ingrediensen i fiskedisken, men det betyr ikke at den er kjedelig, bare se her

Seifilet kan benyttes til mange ulike fiskeretter. I dagens forslag er det karri som er med på å smaksette seimåltidet, en kombinasjon som er svært vellykket.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere
+
Tester
74 vinnyheter fra Tyskland testet spesialpol april 2024

2022 har gitt tørr riesling som kan vinne nye tilhengere

Men kombinasjonen av solvarme og tørke har også gitt noen aldeles fortryllende kabinett-rieslinger.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her