Seifilet med soyasaus og ingefær
Foto: Synøve Dreyer

Seifilet med soyasaus og ingefær

Sei er ikke bare lett tilgjengelig og rimelig, men også veldig god på kjøkkenet, når den er fersk selvsagt. Og ikke minst er den veldig velvillig med sterke smaker som her med soyasaus og ingefær.

Fremgangsmåte

Dryss seifileten med salt og la den ligge i ca. 10 minutter. Skyll saltet av, tørk fisken og del den i porsjonsstykker.

Soyasaus:
Kok opp eddik, sukker og soyasaus. Skjær soppen i tynne skiver og kok dem i soyasausen i 1—2 minutter. Skrell og riv ingefæren og bland den i sausen sammen med vårløken. Kok opp. 

Rør sammen maisenna, limesaft og pepper og rør det i sausblandingen, legg i fisken og la den trekke på middels varme til den er gjennomkokt, ca. 8 minutter.

Server fisken i sausen med kokte poteter eller pasta og brokkoli eller salat.

Her finner du 170 deilige oppskrifter med sei

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

 

Sendt inn av Godfisk.no

5
5/5 etter 8 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen