Semlor
Foto: PinkBadger

Semlor

Dette er svenskenes vri på fastelavnsboller som absolutt bør prøves.

Fremgangsmåte

Pisk ut tørrgjæren i melken. La stå i 10 minutter mens du blander de tørre ingrediensene. Bland smør, melk og egg og helle over melblandingen. Arbeid deigen til den er smidig men ikke klissete. Tilsett eventuelt litt mer mel, men pass på at den ikke blir tørr. Sett til heving på et lunt sted i minst 30 minutter.

Kna den godt, rull ut til en pølse og del opp i 10 emner. Form til jevne boller og sett på et bakebrett for etterheving i 10 minutter. Pensle med egg og stek ved 250 grader i 10 minutter til gyllen overflate. Avkjøl på rist. 

Bland mandelmasse/marsipan med varm melk til en jevn masse. Skjær av toppen på bollene, ta vare på lokket og grav ut litt av innmaten som blandes med mandelmassen til jevn konsistens. Fordel massen på bollene. Pisk kremfløte  med litt sukker og fordel oppå bollene. Legg lokkene på og dryss eventuelt over litt melis. 

Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene

Har du heller lyst til å bake en kake er det veldig mange oppskrifter her

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev 

 

Sendt inn av Apéritif

4
4/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen