Semlor - Svenske fastelavensboller
Foto: PinkBadger

Semlor - Svenske fastelavensboller

Dette er svenskenes vri på fastelavnsboller som absolutt bør prøves.

Fremgangsmåte

  1. Pisk ut tørrgjæren i melken. La stå i 10 minutter mens du blander de tørre ingrediensene.
  2. Bland smør, melk og egg og helle over melblandingen. Arbeid deigen til den er smidig men ikke klissete. Tilsett eventuelt litt mer mel, men pass på at den ikke blir tørr.
  3. Sett til heving på et lunt sted i minst 30 minutter.
  4. Kna den godt, rull ut til en pølse og del opp i 10 emner.
  5. Form til jevne boller og sett på et bakebrett for etterheving i 10 minutter.
  6. Pensle med egg og stek ved 250 grader i 10 minutter til gyllen overflate. Avkjøl på rist. 
  7. Bland mandelmasse/marsipan med varm melk til en jevn masse.
  8. Skjær av toppen på bollene, ta vare på lokket og grav ut litt av innmaten som blandes med mandelmassen til jevn konsistens. Fordel massen på bollene.
  9. Pisk kremfløte  med litt sukker og fordel oppå bollene.
  10. Legg lokkene på og dryss eventuelt over litt melis. 

Du kan også bake de saftigste boller med disse oppskriftene

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få ukens kake som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Bare utseendet til disse rosévinene frister til utforskning
+
Godbiter i pollisten

Forsiden akkurat nå - 2

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter
Dagens rett

Med lett karamellisert rødløk får paien en helt annen karakter

Denne paien er dessuten raskere å lage enn mange andre. Den tar bare en drøy halvtime fra du starter til maten er ferdig. Med på kjøpet får du virkelig god smak.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her
Dagens rett

Det er utrolig hvor mye smak det er i sjampinjong - spesielt når den får spille hovedrollen som her

Pasta og sopp er en utprøvd og utvilsomt vellykket kombinasjon på kjøkkenet. Med fløte eller creme fraiche i tillegg er du i mål.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Elisabeth Kress på den høythengende listen Forbes 30 under 30

K2-medeier og gründer Elisabeth Kress (29) er valgt ut til Forbes liste over 30 mest innflytelsesrike under 30 i Europa.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Lær alt om champagne av en proff
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 06. mai

Lær alt om champagne av en proff

Lær mer om verdens beste musserende viner og smak 9 elegante champagner med vår egen vinekspert Marte Øyen Nordahl

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis
+
Ukens vin

Ny rimelig libanesisk favoritt i basis

Den er leskende og krydret – og perfekt for sesongens behov for rødvin.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her