Sesamørret på spinatseng
Foto: EFF

Sesamørret på spinatseng

Denne retten smaker fantastisk godt.Når den kjære fisken får følge av så mye godt garanterer vi at du vil lage den flere ganger.

Fremgangsmåte

Fjern alle bein i fileten. Skrell hvitløksfedd og stryk dem over fisken.

Skjær deretter feddene i smale skiver og stikk dem inni langs midten på fileten. Press over litt limesaft.

Smør sesamoljen over fisken. Strø på Maldonsalt og kvern over pepper. Strø sesamfrø over.

Legg fiskefilet med skinnsiden ned i smurt ildfast form og stek midt i ovnen på 200 grader i ca 20-25 min til fisken er gylden og såvidt gjennomstekt.

Tomater:
Pakk cherrytomater, litt basilikum, 1/2 lime i båter og litt olivenolje i aluminiumsfolie og bak sammen med fisken i ovnen.
 
Saus:
Fjern de grove stilkene på spinatbladene og skyll bladene.
 
Legg i gryte med litt vann i bunnen (ca. 1 dl). Strø på havsalt. Gi et oppkok slik at spinaten faller sammen og mykner. Ha i fløten, og mos spinat/fløte blandingen med stavmikser til bladene er godt oppløst (alternativ bruk blender).
 
Ha i en buljongterning (oksekraft), pepper og smak til med mer salt etter behov. Gi et oppkok og strø på strømaizena (hvit) til passe fylde. Hold varm.
 

Legg fiskestykket oppå en seng av spinatsaus, og garnér med de bakte tomatene.

Serveres med villris, spaghetti eller kokte ratte-poteter.

Her kan du lese mer om ørret og samtidig la deg inspirere av 15 flotte ørret-oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Åse Ytreland, Nesbru

Drikke som passer til denne oppskriften

  • Frankrike
    Frankrike
    Volum: 0.75 l Pris: 139.90 kr Bestillingsutvalget
    83 POENG
Forsiden akkurat nå
Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt
Dagens rett
Couscous med grillede reker og grønnsaker

Couscous med reker og grønnsaker fra grillen er lettvint og godt

Grønnsaker og couscous er to ingredienser som svært lett lar seg kombinere. Og når du legger til reker, lime, sitron og urter - ja da er det i tillegg duket for en fruktig hvitvin i glasset.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Biff av entrecôte smaker fortreffelig med soppstuing og frityrstekt potet
Dagens rett
Entrecôte eller ytrefilet med soppstuing av fritert potetrede

Biff av entrecôte smaker fortreffelig med soppstuing og frityrstekt potet

De frityrstekte potet-sticksene danner et dekorativt rede, men kan selvsagt serveres på vanlig måte.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre
Ukens drink
Iced Coffee og Chilled Irish Coffee

Irish Coffee kan også serveres iskald - og blir bare enda bedre

Her serveres Irish Coffee i i to spennende nedkjølte versjoner. Grip derfor sjansen til å lage noe nytt.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til
Dagens rett
Grillede grove pølser med hjemmelaget potetmos

Står pølser på grillmenyen, husk hjemmelaget potetmos til

Pølser blir nesten ikke bedre enn når de serveres med hjemmelaget potetmos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Smak 7 heftige viner fra Ribera del Duero på fantastiske Bon Lio
Matkurs og vinkurs
Winemakers Dinner i Oslo 20. september

Forsiden akkurat nå - 6

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer
Ukens kake
Vannbakkels med råkrem og bær

Vannbakkels fylt med friske bær og råkrem er smaken av sommer

Denne lettvinte og sommerlige retten passer like godt på kakebordet som til dessert.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her