Vask sitronen og skjær den i ganske tykke skiver. Rens paprikaen og skjær den i brede strimler. Del kyllingen i porsjonsbiter, og gni den inn med salt og pepper.
Legg kylling, løk, sitronskiver, hele og delte hvitløkfedd og paprika lagvis i en ildfast form. Hell over olivenolje. Tilsett litt mer salt og pepper, og stikk laurbærbladene nedi. Slå over vann og vin. Fordel oliven over det hele. Dryss på rikelig med timian.
La formen stå i ovnen ved 225 °C i 35-40 minutter, eller til kyllingen er gjennomstekt. Server med fullkornris, bulgur eller couscous og med en grønn salat.
De beste oppskriftene med kylling finner du her
Og her finner du veldig mange andre spennende oppskrifter med kylling
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig