Sitronstekt panert kylling på pastasalat
Foto: pawopa3336

Sitronstekt panert kylling på pastasalat

Sitron skaper friskhet og sommerfølelse i denne lune kyllingsalaten.

Fremgangsmåte

  1. Skjær kyllingfiletene i strimler

  2. Vend dem i en blanding av hvitløk, hvetemel, revet sitronskall, salt og pepper

  3. Stek kyllingstrimlene i olje i 4-5 minutter.

  4. Legg dem på et tørkepapir for å trekke ut overflødig olje, hold varmt.

  5. Kok og skyll deretter pastaen i kaldt vann. Den skal være lun.

  6. Riv gulroten med ostehøvel eller mandolin, og forvell den i 20 sekunder.

  7. Skjær tomater i båter. 

  8. Bland pasta og grønnsaker i en salatbolle eller et serveringsfat.

  9. Bland alle ingrediensene til dressingen og hell den over salaten, bland godt.

  10. Anrett kyllingstrimlene på toppen og dryss over sesamfrø.

Tips:
Det fungerer fint å bruke pastarester i denne retten, beregn 50 prosent mer enn tørrvekt. La de bli romtemperte før du blander dem i salaten.

Se andre lignende oppskrifter 

Flere salater med kylling 

Her får du svært så praktiske kokketips

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

Drikke som passer til denne oppskriften

Forsiden akkurat nå
Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico
Ukens kake

Det er lett å forstå hvorfor denne kremkaken er så populær i Mexico

Etter at den er stekt dynkes den med tre typer melk, kremfløte og to typer kondensert melk. Vi nøyer oss med en , den usøtede Viking-melka.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 2

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas
+

Kopperkjele må til for å lage ekte carnitas

Svinekjøtt stekt i smult i kopperkjele er utgangspunktet for en av Mexicos mest populære retter, carnitas, som også er kåret til verdens sjette beste gatemat. Det vanligste er å spise dem som tacos.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 3

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse
Dagens rett

Med disse grillspydene får du en helt annen smaksopplevelse

San Jeok er en veldig tradisjonsrik koreansk rett som passer utmerket også i et grillmåltid her til lands.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 4

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør
Dagens rett

Stekt asparges med nøtter kan serveres alene eller som tilbehør

Nå er aspargesen blitt så tilgjengelig og rimelig, at du fint kan la den spille hovedrollen.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 5

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter
Matkurs og vinkurs
Vinsmaking i Oslo 24. mai

Utforsk 4 stiler chardonnay kombinert med småretter

Gi helgen en pangstart – med 4 deilige viner og 4 småretter i perfekt harmoni, guidet av en førsteklasses lærer gjennom hele kvelden.

Les hele saken

Forsiden akkurat nå - 6

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren
+
Godbiter i pollisten

Kupp i basis: kjøp den nå og legg den i vinkjelleren

Denne vinen har allerede dokumentert sitt store lagringspotensial.

Les hele saken
Få ukentlig nyhetsbrev fra Apéritif rett i innboksen din Hver søndag får du de mest leste sakene fra Apéritif
Les mer om de andre nyhetsbrevene våre her