Sjokoladekake med pærer og kanel
Foto: danilovi

Sjokoladekake med pærer og kanel

Alle liker sjokoladekake. Med kanelkrydrete pærer tar du kaka bokstavelig Det blir garantert en kjempesuksess.

Tilberedningstid

1 time

Antall porsjoner

8

Ingredienser

Pærer:
2 stk pærer
2.5 dl vann
0.5 dl sukker
Kakedeig:
125 g smør
1 ts kanel
3 stk egg

Fremgangsmåte

Pærer:
Kok opp sukker, vann, sitronsaft og kanelstang og rør til sukkeret er løst opp. Ha i pæreterninger, la trekke ett minutt. Ta av varmen, avkjøl litt og ta pærene ut av sukkerlaken som du tar vare på til bruk i matlagring, for eksempel vaffelrøre eller brødbakst.

Kakedeig:
Rør smør og sukker til det blir lett og luftig. Bland de tørre ingrediensene og sikt blandingen i vekselvis med eggene. Rør godt. Ha i kokesjokolade i biter og de avrente pæreterningene. 

Hell røren i en godt smurt kakeform (24 cm i diameter) og stek kaken i ovnen ved 175 °C i ca 40 minutter.

Avkjøl kaken og ta den ut av formen. Dryss over melis før servering.

Her finner du veldig mange oppskrifter på sjokoladekaker 

Og her er er det utrolig mange oppskrifter på herlige kaker

Her får du vært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Få ukens kake som nyhetsbrev

 

 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen