Sjokoladeterte med mandelis og røde bær
Foto: Eva Brænd

Sjokoladeterte med mandelis og røde bær

Fremgangsmåte

Mellouseblanding:
Kok opp fløte, tilsett finhakket sjokolade. Til slutt tilsettes eggeplomme og usaltet smør. Fylles i mørdeigskall og bakes ved 170 grader i 8 min.
Mørdeig:
Bland alt, elt sammen. Tilsett resten av melet (350 g) og kjør kort sammen. Avkjøles i 3 timer før bruk. Stekes ved 160 grader, i 15 min. Før den fylles med mellouse-blanding. 
Ganache:
Fløten kokes opp og sjokoladen tilsettes. Varmes opp i vannbad til 60C før den kjøres i food processor på lav hastighet mens man sper i kald fløte til passe konsistens.
Mandelis:
Bland mandelmassen med litt av melken. Varm opp resten av melken til 30 grader. Tilsett stabilisator, sukker og fløte. Ved 45 grader tilsettes mandelmassen og avkjøles i 12 timer før den fryses i maskin.
Rørte bær:
Tin bærene og rør i sukker og saftbinder.

Sendt inn av Espen Vesterdal Larsen,Gastronomisk Institutt, Oslo

5
5/5 etter 2 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen