Sjømannsbiff med mørkt øl
Foto: Matprat/Alf Børjesson

Sjømannsbiff med mørkt øl

Den gode gamle sjømannsbiffen er herlig rustikk og veldig smaksrik. Den får nytt liv med godt mørkt øl i gryta, en klassiker som lager seg selv.

Fremgangsmåte

Legg kjøttet mellom to lag plastfilm på en skjærefjøl.

Bruk den brede siden av en stor kniv, en tresleiv eller liknende og bank kjøttskiver ca. 1 cm tykke. Del dem i to.

Brun kjøttet i flere omganger i en varm stekepanne med smør eller margarin. Krydre med salt og pepper, og legg ferdig brunet kjøtt over på en tallerken.

Kok ut stekepannen med buljong, og ta vare på den.

Stek løken raskt i smør til den er lett brunet.

Legg potet, kjøtt og løk lagvis i en vid gryte (legg potet underst og øverst). Krydre poteter med salt mellom lagene.

Hell buljong over tilslutt. Kok opp, sett på lokk og senk varmen.

La gryten småkoke på svak varme i ca. 45 minutter til potetene er myke og kjøttet mørt.

Dryss over hakket persille og server med tyttebærsyltetøy.

Tips: Gryten kan også lages i ovnen. Varm ovnen til 130 grader. Sett lokk på gryten og plasser den midt i ovnen i 1-2 timer, eller til kjøttet og potetene er ferdige.

Herlige gryteretter ligger her

Oppskrifter med biffkjøtt

 Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du svært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 63 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen