Sjømatgryte
Foto: EFF

Sjømatgryte

Fremgangsmåte

Legg hjerteskjellene i rennende kaldt vann i 15-20 minutter. Skrubb og skyll godt. Legg dem i en varm kjele, legg på lokk og damp til skjellene har åpnet seg. Ta ut skjellmaten, sil kraften og bruk den i suppen.

Surr løk, hvitløk, purre, fennikel og gulrot i olivenolje til løken er myk. Tilsett chili, tomater, Pernod og hvitvin, kok opp og kok inn litt. Tilsett kraft og kok et par minutter. Smak til med salt og pepper.

Skjær steinbiten i litt store terninger og legg dem i gryten. Kok opp og la trekke til fisken er gjennomvarm. Tilsett hjerteskjellene Dryss over friske urter og server suppen med hvitløksbrød.

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 3 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen