Skinke- og løkpai
Foto: Matprat/Alf Børjesson

Skinke- og løkpai

Pai frister alltid, og her får du en klassisk oppskrift som alle kan klare. Den passer ypperlig på koldtbordet.

Fremgangsmåte

Start med å lage paibunnen. Ha saltet i hvetemelet og bland godt. Smuldre margarin i hvetemelet og kna det godt sammen med hendene.

Ha i vannet og kna det videre sammen til en deig. La deigen hvile kaldt i kjøleskapet i minst 30 minutter.

Trykk deigen ut i en paiform og prikk den godt med en gaffel. Kle paiskallet med bakepapir og ha i tørre erter eller ris slik at veggene på paien ikke faller sammen under forstekingen.

Forstek bunnen på 200 grader i ca. 15 minutter til den er gylden. Ta ut paiskallet og tøm ut de tørre ertene.

Paifyllet:
Skrell løken og skjær den i båter. Purre vaskes godt og skjæres i ringer. Skjær skinken i strimler eller terninger.
 

Fres løk, purre og skinke i litt margarin eller olje i en stekepanne.

Bland fløtemelk, egg og revet ost. Tilsett krydder. Legg løk, purre og skinke i paibunnen og hell osteblandingen over. Stek paien på 180 grader i ca. 30 minutter.

Paien kan spises som den er, eller serveres med en deilig frisk salat og kanskje litt tzatziki til.

Tips: Her kan du gjerne bruke en ferdig paideg, og paien passer også perfekt i matpakka eller til koldtbordet.

Flere gode paier finner du her

Knasende sprø salater finner du her

Lekre oppskrifter for et bugnende koldtbord

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Opplysningskontoret for egg og kjøtt

5
5/5 etter 118 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen