Skogsoppsuppe med tre typer lammefilet og pecorino
Foto: Alf Börjesson

Skogsoppsuppe med tre typer lammefilet og pecorino

Skogsopp og lammefilet med pecorino er en perfekt match som du må prøve. Her er oppskriften.

Fremgangsmåte

Rens soppen og finhakk både den og løken. Varm oljen og fres løken til den er myk. Ha i cayennepepper og bland godt. Deretter soppen og stek videre til den er myk. Tilsett hvitvin og vann og la koke ved svak varme i minst 15 minutter. Mot slutten tilsettes cognac. Hell blandingen i en mikser og kjør til jevn konsistens. Hell tilbake i en kjele og tilsett fløte og melk, salt, sukker og pepper. Kok opp og la trekke i minst 10 minutter til. Smak til med eventuelt mer salt, sukker og pepper. Like før servering tilsettes en klump mykt smør. Rør godt. I mellomtiden freses soppen som ble lagt til side i litt smør.

Gravet lammefilet:
Fileten gnis inn med salt/sukker og olivenolje. Dekk med plastfolie. La ligge kjølig og under press i minst 24 timer. Snu en gang.
 
Lettrøykt lammefilet:
Fileten gnis inn med salt/sukker. La ligge i 2 timer. Skyll av saltet og tørk fileten godt. Brun fileten godt i olivenolje.

Varm opp røykspon i en abu-røk eller i en gammel kjele. Legg fileten oppå en rist og legg på lokk. La stå i ca 5 min. Etterstek fileten ved 175 grader i 5 minutter. Avkjøl og skjær i tynne skiver.

Stekt lammefilet:
Dryss timian og kvern pepper over lammefileten og brun den i olje i varm panne på begge sider. Dryss over salt. Etterstek i ovn ved 175 grader i 5 minutter. La hvile i minst 10 minutter før den skjæres i tynne skiver.
 
Anretning:
Hell suppe i vide suppetallerkener. Legg to tynne skiver av hver av lammefiletvariantene i midten. Topp med sopp og noen skiver pecorino. Frisk timian til slutt.
 

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 4 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen