Skjær skreifileten i serveringsstykker. Dryss over salt og la ligge 15 minutter.
Kok opp ca ½ l vann tilsatt 3 ss salt.
Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene. Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt. Det tar ca 10 minutter.
Velsmakende oppskrifter med skrei finner du her
Pesto:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn saus.
Saus:
Løken surres myk i olivenolje/smør. Tilsett 4 dl fiskekraft og kok inn til ca 3 dl. vaniljesaus.
Tilsett kremfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper. Sil sausen og tilsett gressløk og paprika.
Kok aspargesen i rikelig godt saltet vann i maks 2 minutter. Skreien serveres med pesto, kokte poteter og aspargesen.
Her finner du 60 oppskrifter med skrei
Her får du svært så praktiske kokketips
Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter
Bli abonnent på Apéritifs Mat & vinklubb og oppnå store fordeler samtidig