Skrei med pesto og grønn asparges
Foto: Alf Börjesson

Skrei med pesto og grønn asparges

Når butikkhyllene bugner av fersk skrei til hverdagslige priser prøv denne oppskriften. Den er faktisk både enkel og kjapp å lage.

Fremgangsmåte

Skjær skreifileten i serveringsstykker. Dryss over salt og la ligge 15 minutter.

Kok opp ca ½ l vann tilsatt 3 ss salt.

Ta kjelen av platen og legg i fiskestykkene. Kok opp, ta kjelen vekk fra varmen og la fisken trekke til den er kokt. Det tar ca 10 minutter.

Velsmakende oppskrifter med skrei finner du her

Pesto:
Ha alle ingrediensene i en foodprosessor og kjør til en jevn saus.
 
Saus:
Løken surres myk i olivenolje/smør. Tilsett 4 dl fiskekraft og kok inn til ca 3 dl.

Tilsett kremfløte, kok opp og smak til med salt og nykvernet pepper. Sil sausen og tilsett gressløk og paprika.

Kok aspargesen i rikelig godt saltet vann i maks 2 minutter. Skreien serveres med pesto, kokte poteter og aspargesen.

Frelst på pesto? Se bare her

Se alt det andre du kan lage med skrei

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Få dagens rett som nyhetsbrev 

Her får du svært så praktiske kokketips

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Eksportutvalget for fisk

5
5/5 etter 41 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen