Slik lager du jordskokksuppe

Her har du en enkel oppskrift på jordskokksuppe som smaker herlig. Suppen kan lages på forhånd og varmes opp før servering.

Fremgangsmåte

Rens løk og sellerirot. Løken finhakkes, selleriroten grovhakkes. Smelt smør i en stor kjele og tilsett løk og sellerirot. Fres godt så grønnsakene blir myke, men ikke brune.

Vask og skrell jordskokkene og skjær i skiver. Ha dem over i kjelen og la det surre på svak varme i ca. 10 minutter. Rør inn mel og spe med kraften. Litt om gangen. Kok opp, legg på lokk og la suppen småkoke i ca. 30 minutter til alle grønnsakene er møre.

Avkjøl suppen noe og sil av grønnsakene, ta vare på suppen. Ha grønnsakene i en foodprocessor og tilsett noe av suppen. Kjør til det blir en jevn mos. Hell mosen tilbake i kjelen og rør inn resten av kraften.

Tilsett fløte og smak til med salt og pepper.

Suppen kan lages på forhånd og varmes opp før servering.

Flere oppskrifter med Jordskokksuppe

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne

Her får du vært så praktiske kokketips

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av OFK

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen