Boon Oude Geuze

Skreimølje er kystbefolkningens tradisjonelle måte å tilberede skrei på. Denne oppskriften er en klassiker.
Ikke få panikk hvis du finner små makker i hinnene på leveren. De er helt ufarlige!
Leveren skjæres i biter som legges i en kasserolle med løk skåret i syltynne skiver sammen med 2 ts salt, 1 ts eddik og 1 ts grovkvernet svart pepper.
La leveren ligge og trekke i 15-20 minutter avhengig av hvor store bitene er. Leverfettet (tranen) er den perfekte sausen til fisken.
Eller: Leveren renses, deles i små biter og legges i en kjele. Når torskeskivene er kokt tar man noe av kokekraften, mauket eller fiskesøet som det kalles lokalt, og øser over i kjelen der den ferdig rensede leveren ligger.
Kok det hele forsiktig opp og la trekke 2-3 minutter. Da viser leveren seg fra sin beste side og smaker best etter manges mening.
Sett kjelen over varmen igjen og kok opp. Trekk kjelen til side og la fisken stå og trekke i ca 4 minutter til fisken er kokt.
Før servering legger du fisken med en fiskespade på et serveringsfat. Hell kokekraften i en bolle og tilsett 1 dl salt. Pisk med en visp til saltet er oppløst. Hell saltlaken over fisken 3-4 ganger avhengig av hvor glad du er i salt. Slik blir fisken perfekt saltet.
Server skreien på varme tallerkener med kokt torskerogn skjært i skiver, levermølje og kokte poteter. Da skulle alt ligge til rette for en kulinarisk opplevelse.
Her finner du mange flere oppskrifter med skrei og torsk
Her finner du mange oppskrifter med torsk
Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig
Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne
Få dagens rett som nyhetsbrev
Sendt inn av Apéritif