Sneglefarsert helstekt entrecote med maderiasaus

Fremgangsmåte

Til fyllet:
400 g snegler
1ss smør og olje (litt mer ved behov)
6 hvitløkskløfter
1 gul løk
400gr. sjampinjong
timian og rosmarin
2 1/2dl madeira
salt og pepper
 
Til sausen:
1 gul løk
200 g sjampinjonger
1ss olivenolje
1ss smør
3 dl madeira
4 dl kalvefond
(kjøpes ferdig på flaske, ved kjøp på flaske må den fortynnes med vann, går det ikke å få fatt på, kan oksefond, viltfond eller til nød terninger m. kjøttkraft brukes) (fonden kan selvsagt lages selv også, få tak på kalveben fra slakteren)
1-2 ts Arrowrot
vann
salt og pepper
 
Lag fyllet først og putt det i kjøleskapet slik at det blir fast det er lettere å fylle med da. Et lite råd ved innkjøp av kjøttet: Den 31/5 fyller jeg år og vi ber gjerne noen gjester, når jeg skal ha det litt finere enn til vanlig går jeg til en ordentlig kjøtthandler, slaktebutikk og får kjøttmesteren til å finne frem en ordentlig fin entrecote, den skal ha ett stort fint fetthjerte i midten og den er skåret ur fra fire ribbbein og ikke fem, kjøttet oppover på halsen blir seigt, og forviss deg om att den er blitt mørnet i hvert fall to uker helst tre. Det er ikke flaut å stille krav på kjøttet, når det skal til en spesiell anledning. Bestill det gjerne på forhånd og fortell hvordan du vil ha det, husk at i disse vakumeringstidene at kjøttet mister smak av vakumering. Vi er forbrukerne og vi har lov til å stille krav. Så det var det.
 
Tilbake til fyllet:
Hakk sneglene, hvitløken, og løken, skjær sjampinjongen i 1/4 deler. Fres løken i smør og olje, legg i sjampinjonger og sneglene, krydre med salt ,pepper, rosmarin og timian. La det steke i pannen til vesken har dunstet bort og hell så i madeiraen, kok dette sammen til også denne vesken har dunstet bort. Sett fyllet i kjøleskapet.
 
Løs fettklumpen i midten av Entrecoten. Sett kjøttet på høykant og trykk inn fyllet fra begge sidene, Brun kjøttet i stekepannen og sett det så i ovnen på 225-230 grader, la det stå i 35-45 min, dette spørs hvor rødt du vil ha det i midten. Ta kjøttet ut av ovnen og pakk det inn i aluminiumsfolie og la det hvile i 15 minutter.
 
Sausen:
Finhakk løk, sjampinjonger som freses i varm panne i halvparten av oljen og smøret, hell på madeira og kok sammen til 1/2 gjenstår. Da heller du på kalvefonden og koker inn til ca 2/3 gjenstår, smak til med salt og pepper, tilsett litt vann så den ikke blir for tykk (smaksak).
 
Tilbehør:
Her kan velges og vrakes, for eksempel, brokkoli, sukkererter, salat, steke en røre av sjampinjonger, tomater, squash, hvitløk. Nypoteter, bakte poteter, potetgrateng, osv. alt etter smak. Og med en Ch. Musar fra Libanon da er kvelden fullkommen.

Sendt inn av Cecilie Jansson.

Vær den første til å vurdere denne oppskriten.
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen