Sommerlig spaghetti bolognese

Sommerlig spaghetti bolognese

Tenk på denne hverdagsvennlige pastaoppskriften som en lettere versjon av den klassiske bolognesen. Den har smaken og hyggen forbundet med den klassike retten, men uten tyngden av den røde sausen. I stedet omfavner oppskriften sommerens grøde med friske tomater og nydelig basilkum.

Fremgangsmåte

Kok spaghettien i en stor kjele med saltet vann til al dente ca 7-8 minutter. Hell av pastavannet og ha spaghettien tilbake i kjelen.

Varm 1ss olvenolje i en stor stekepanne over høy varme. Brun kjøttdeigen sammen med timian og chili. Ha i hvitløk ca 1 minutt før kjøttet er ferdig. Smak til med salt og pepper. Ha så i sukker, tomatpurè og stek videre i 2-3 minutter. Tilsett hvitvin og stek videre, under konstant omrøring, til væsken har redusert.

Bland spaghettien sammen med olivenolje, sitronskall, sitronsaft og rødvinseddik. Ha i kjøttdeig, tomater og oliven og bland sammen. Topp det hele med frisk basilikum, ferskrevet parmesan og en god dose nykvernet pepper før servering.

Her finner du flere deilige pastaoppskrifter

Alt du behøver å vite om pasta

Her kan du søke i over 20 000 oppskrifter

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

Sendt inn av Apéritif

5
5/5 etter 1 anmeldelse
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen