Mantlerhof Grüner Veltliner 2017

Søtpotet er for mange en ukjent grønnsak. Den er ypperlig å grille, og sammen med asparges blir det et deilig måltid på bare 15 minutter. Bare følg oppskriften.
Kok quinoa etter anvisning på pakken.
Vask og skjær søtpoteter i båter eller skiver. Pensle med olje og strø på salt og pepper.
Vask aspargesen og skjær/knekk bort det nederste grove på stilken. Pensle med olje og strø på salt og pepper.
Legg søtpotetene først på grillen, for de tar lengre tid enn aspargesen. Grill potetbåtene/skivene til de er møre og har fått fin farge - 6-8 minutter. Vend dem ofte.
Legg aspargesen på grillen og grill dem til de såvidt er møre, i 3-4 minutter, gjerne på et stykke aluminiumsfolie.
Legg søtpotetbåter og asparges over på et serveringsfat eller på tallerkner. Dryss over kokt quinoa og smak til med salt og pepper.
Her er flere grønnsaksretter for grillen
Her finner du alle aspargesoppskriftene
Mange oppskrifter med søtpotet finner du her
Her får du svært så praktiske kokketips
Sendt inn av Opplysningskontoret for frukt og grønt