Spagetti carbonara
Foto: Matprat/Synøve Dreyer

Spagetti carbonara

Spagetti carbonara, en ekte italiensk favoritt, tar deg under 20 minutter å lage. Her har du oppskriften.

Fremgangsmåte

Kutt opp baconet i små biter og brun dette over middels varme.

Kok spagetti i godt saltet vann etter anvisning på pakken. Slå vannet av spagettien, og rør inn sammenvispet egg.

Bland i bacon, finhakkede urter, salt og pepper. Ha over noen flak parmesan.

Server retten med en rå eggeplomme anrettet i eggeskallet. Ha godt brød til.

Tips: I den klassiske carbonaraen skal man ikke bruke fløte, men dette er mer og mer vanlig her hjemme og det er unektelig enklere.

Noen tilsetter også grønne erter eller brokkoli i retten.

Deilige oppskrifter på pasta finner du he

 Se Aperitifs store pastaguide her

Pastaoppskrifter i Apéritifs kokebok

Hjemmelaget pasta  

Hjemmelaget tagliatelle  

Hjemmelaget pasta (glutenfri)

Lag din egen personlige kokebok enten ved å legge denne oppskriften direkte inn fra aperitif.nos oppskrifter eller komponere dine egne.

Bli medlem av Apéritifs Mat- og vinklubb og oppnå store fordeler samtidig

Få dagens rett som nyhetsbrev

 

Sendt inn av Matprat.no

5
5/5 etter 81 anmeldelser
Din vurdering:

Forsiden akkurat nå

Til toppen